Honda Dax a CB125F v nových farbách pre rok 2024

Výrazná nová farba pre model Dax a kozmetické vylepšenia spolu s novými farbami pre CB125F završujú modelový rad značky Honda pre rok 2024

Utorok, 2023, novembra 14

Výrazná nová farba pre model Dax a kozmetické vylepšenia spolu s novými farbami pre CB125F završujú modelový rad značky Honda pre rok 2024

·       Pre modelový rok 2024 bude model Dax dostupný v novej perleťovej modrej farbe Pearl Glittering Blue

·       Kozmetické vylepšenia pre stále populárny model CB125F zahŕňajú dve nové farby: červenú metalízu Imperial Red Metallic a matnú modrú metalízu Matt Marvel Blue Metallic

Po 41-ročnej absencii sa model Honda Dax v roku 2023 vrátil do Európy a pripája sa k modelom Monkey a MSX125 Grom v jedinečnej ponuke minibikov Honda. Pre modelový rok 2024 tento stroj získava atraktívnu novú perleťovú modrú farbu Pearl Glittering Blue, ktorá rozšíri existujúcu perleťovú červenú Pearl Nebula Red a perleťovú sivú Pearl Cadet Grey, ktoré pokračujú z minulého roka.

Vďaka svojmu ikonickému rámu v tvare písmena T z lisovanej ocele sa Dax svojimi proporciami odlišuje od všetkých ostatných motocyklov bez ohľadu na ich veľkosť. Rám, ktorý siaha od spodnej časti sedla až k chrómovaným riadidlám, pripomína svojimi krátkymi „nohami“ a dlhým telom jazvečíka, čo v roku 1969 viedlo k pomenovaniu pôvodného modelu ST50 Dax.

Dax pre modelový rok 2024 tento nezameniteľný ikonický vzhľad pôvodného modelu zachováva, pričom jeho rám (v ktorom je umiestnená aj palivová nádrž) je dostatočne pevný pre jazdu vo dvojici. Odpruženie zaisťuje 31 mm inverzná vidlica v kombinácii s dvoma zadnými tlmičmi. Klasický vzhľad dotvárajú čierne 12-palcové kolesá obuté do širokých balónových pneumatík, ktoré umožňujú jednoduchú pohyblivosť v mestskom prostredí. Osvetlenie je tvorené výhradne LED diódami a Dax je vybavený štýlovým inverzným LCD displejom, chrómovanými riadidlami a držadlom pre spolujazdca.

Ctihodný Dax získal v roku 2023 nové ocenenie, keď verzia „Furiosa“ portugalskej umelkyne Tamary Alves zvíťazila v 4. ročníku súťaže úpravcov motocyklov značky Honda, ktorá sa konala v rámci festivalu Wheels & Waves v Biarritzi (www.hondacustoms.com).  

Dlhodobo populárny model CB125F sa vždy považoval za odolný a používateľsky prívetivý začiatočnícky stroj, ktorý ponúka príjemný vstup do sveta motocyklov. V modelovom roku 2021 prešiel model CB125F kompletnou modernizáciou, ktorá zahŕňala nový motor, rám a nový vzhľad vrátane LED svetlometu. V minulom roku sa model CB125F s viac než 7 000 predanými kusmi stal druhým najobľúbenejším motocyklom objemovej kategórie 125 cm3 v Európe.

Pre modelový rok 2024 CB125F získava kozmetické zmeny, ktoré zahŕňajú novú kratšiu koncovku výfuku, dlhší chrómovaný tepelný štít, hrubšie hliníkové držadlo pre spolujazdca a nové moderné farby – červenú metalízu Imperial Red Metallic a matnú modrú metalízu Matt Marvel Blue Metallic, ktoré sa pridávajú k existujúcej čiernej verzii Black. Všetky tri farby budú doplnené o jasné červené detaily na pružinách tlmičov a pätici sviečky.