Honda e triumfovala v ankete World Car Awards 2021

Pondelok, 2021, apríla 26

Model Honda e získal ocenenie Svetové mestské auto roka v prestížnej ankete World Car Awards 2021

·         Honda e sa tak isto umiestnila medzi prvými tromi modelmi vo všeobecnej kategórii Svetové auto roka a zároveň bola nominovaná na cenu Svetový dizajn auta roka

·         V kategórii mestských áut sa v prvej trojke umiestnila aj Honda Jazz

·         Najnovšie úspechy v oceneniach odrážajú záväzok spoločnosti Honda k vývoju pokrokových a krásnych produktov, ktoré sú navrhnuté bez kompromisov

Úspechom v ankete World Car Awards 2021 Honda pokračuje vo svojom výnimočnom víťaznom ťažení. Model Honda e pripísal titul Svetové mestské auto roka na svoj rastúci zoznam nedávnych prestížnych vyznamenaní, a zároveň sa dostal do prvej trojky vo všeobecnej kategórii Svetové auto roka. V ocenení Svetové mestské auto sa medzi prvými tromi umiestnil aj model Honda Jazz e:HEV, vďaka čomu japonská značka kategórii dominovala.

Obidve kompaktné mestské autá zohrávajú dôležitú rolu v záväzku spoločnosti Honda do roku 2022 elektrifikovať 100 % svojich európskych modelov strednej triedy.

Model Honda e, ktorý je prvým plne elektrickým vozidlom (EV) značky pre európsky trh, bol ocenený ako Svetové mestské auto roka 2021 porotou 93 medzinárodných novinárov z 28 krajín. Program World Car Awards vyhľadáva výnimočné hodnoty v kategóriách mestské auto, luxusné auto, výkonné/športové auto a dizajn, pričom Honda e bola ocenená za svoj živý a zábavný zážitok z jazdy, výnimočné zabudované technológie a možnosti pripojenia, ako aj jedinečný moderný dizajn.

Ako Honda e získava uznanie po celom svete, naďalej určuje globálne štandardy pre súčasný automobilový dizajn a pokročilú elektronickú mobilitu. Medzi ďalšie úspechy populárneho kompaktného EV patria dve ocenenia „Red Dot“ za výnimočný dizajn, vrátane ceny „Najlepšie z najlepších v roku 2020“ a uvedenie v svetoznámom múzeu Red Dot v Nemecku.

Auto, ktoré debutovalo ako prototyp Honda e na autosalóne vo Frankfurte v roku 2019, tak isto nedávno získalo titul „ECOBEST“ od poroty AUTOBEST a bolo vymenované za celkového víťaza ocenenia „nemecké auto roka 2021,“ s ďalšou cenou v kategórii „New Energy“ (Nová energia). Začiatkom tohto roka bolo tak isto ocenené ako „Najlepšie EV“ v ankete Najlepšie ženské auto roka 2021.

Vedúci veľkého projektu Honda e, Tomofumi Ichinose, uviedol: „Skutočne si vážime, že sme získali takéto prestížne ocenenie a v mene všetkých tímov Honda, ktoré sa snažili vytvoriť tento jedinečný a pokrokový mestský model EV by sme sa chceli poďakovať členom poroty. Honda e je mimoriadny produkt pre zákazníkov, ktorí chcú, aby ich auto zohrávalo ústrednú rolu pri vytváraní plynulého prepojenia medzi rôznymi stránkami ich života, a pritom plnilo výzvu mestskej mobility s nulovými emisiami. Náš tím chcel zároveň vytvoriť dizajn, ktorý bol pre zákazníkov príťažlivý priateľským, ľudským spôsobom, nie ako chladný a bezduchý kus technológie.“

Okrem úspechu modelu Honda e, aj nový výlučne hybridný Jazz e:HEV sa dostal medzi prvé tri miesta v kategórii Svetové mestské auto. Porota chválila Hondu Jazz za jej efektívnu a citlivú pohonnú jednotku, šikovné usporiadanie a pôsobivý interiérový priestor, ako aj výnimočné pohodlie.

Verzie Jazz a Jazz Crosstar si nedávno vyslúžili uznanie za dosiahnutie mimoriadne vyváženej funkčnosti, dizajnu a bezpečnosti v rámci prestížnych cien Red Dot Awards 2021, kde získali ocenenie v žiadanej kategórii produktového dizajnu. Toto medzinárodne uznávané ocenenie sa udeľuje iba produktom najvyššej kvality, ktoré vynikajú v kategóriách produktového dizajnu, značky a komunikácie.

Tom Gardner, hlavný viceprezident ‎spoločnosti Honda Motor Europe povedal: „Nesmierne nás teší tento výsledok a neutíchajúca podpora od organizácie World Car Awards. Keď vyvíjame nové produkty, vždy sa snažíme vytvoriť niečo, čo budú ľudia oceňovať nielen kvôli špecifikáciám. Autá, ktoré kombinujú základné hodnoty značky Honda a prinášajú úžitok zodpovedajúci dnešnej dobe. Autá, ktoré sú iné a vždy majú v centre záujmu zákazníka. Sme nesmierne spokojní, keď vidíme, že toto úsilie porota World Car Awards oceňuje a ďakujeme jej za túto poctu.“

Anketa World Car Awards vyžaduje, aby boli posudzované vozidlá v predaji aspoň na dvoch veľkých trhoch na dvoch samostatných kontinentoch v období od 1. mája 2020 do 1. mája 2021. Okrem toho sa musí vozidlo vyrábať aspoň v počte 5000 jednotiek ročne, musí mať maximálnu celkovú dĺžku 4,20 metra a musí byť schválené na prevádzku v cestnej premávke. Vo svojom 17. ročníku sa ocenenie snaží odrážať realitu toho, čo skutočne majitelia áut na celom svete potrebujú, a zároveň vyhľadávať, odmeňovať a inšpirovať výnímočnosť, líderstvo a inovácie v rýchlo sa meniacom automobilovom priemysle.