Civic Type R Challenge 2018

Pondelok, 2018, marca 12

Bývalý majster sveta Formuly 1 Jenson Button vedie útok Hondy Civic Type R na čas pre rok 2018

·         Honda ohlásila „Civic Type R Challenge 2018“ (výzva Type R na čas pre rok 2018) stanovením nových traťových rekordov pre vozidlá s predným náhonom na viacerých ikonických európskych pretekárskych okruhoch

·         Túto výzvu inšpiroval úspešný pokus Hondy o rekord okruhu Nürburgring Nordschliefe pre sériové vozidlá s predným náhonom v roku 2017

·         K Jensonovi Buttonovi sa pripojí tím jazdcov Honda zo šampionátu WTCR

Honda plánuje posilniť status svojho oceňovaného modelu Civic Type R využitím tímu pretekárskych hviezd na stanovenie nových rekordov ikonických európskych okruhov.

Hoci kompletná zostava jazdcov ešte nie je ukončená, Honda potvrdila, že výzvu prijal bývalý majster sveta Formuly 1 a súčasný jazdec NSX Super GT Jenson Button (UK). Pri tejto výzve sa k Jensonovi pridajú jazdci WTCR Tiago Monteiro (Portugalsko), Esteban Guerrieri (Argentína) a hviezda NSX Super GT Bertrand Baguette (Belgicko).

Pri podobnej výzve sa predchádzajúcemu modelu Civic Type R v roku 2016 podarilo dosiahnuť nové rekordy okruhov Silverstone, Spa-Francorchamps, Monza, Estoril a Hungaroring. Medzi jazdcami boli pretekári zo šampionátov British Touring Car Championship a World Touring Car Championship.

V ročníku 2018 bude chcieť Honda prekonať časy dosiahnuté v roku 2016 v Silverstone (UK), Spa-Francorchamps (Belgicko) a Estorile (Portugalsko), pokusy o prekonanie rekordov na ďalších okruhoch budú ešte oznámené.

Nová Honda Civic Type R si uchováva zdedenú krvnú skupinu vysokovýkonného hatchbacku Honda a vo svojej triede nie je len najrýchlejším automobilom, ale má aj najlepšiu akceleráciu. Najnovší športový automobil so známym „červeným H“ bol súčasťou nového vývojového programu desiatej generácie Civicu, doteraz najväčšieho v histórii Hondy a jeho konštrukcia umožňuje najpôsobivejšiu jazdu v segmente hot hatch na ceste aj na závodnej trati. Vyznačuje sa ľahkou karosériou s vysokou tuhosťou, nízkym ťažiskom a sofistikovaným systémom odpruženia s dvojosovou vzperou, ktorý znižuje vplyv akcelerácie na riadenie a zlepšuje pocit pri prudkom prejazde zákrutami.

Novú Hondu Civic Type R poháňa 2,0-litrový motor VTEC TURBO, ktorý dodáva špičkový výkon 320 koní pri 6500 ot/min a maximálny krútiaci moment 400 Nm od 2500 ot/min do 4500 ot/min. Maximálna rýchlosť vozidla je 272 km/h a z 0 na 100 km/h dokáže zrýchliť len za 5,7 sekundy. V apríli 2017 sa sériový prototyp stal doteraz najrýchlejším sériovo vyrábaným automobilom s predným náhonom, ktorý na trati Nürburgring Nordschleife dosiahol čas okruhu 7 minút a 43,8 sekúnd.

Honda predstaví Civic Type R pre „Civic Type R Challenge“ pre rok 2018 na autosalóne v Ženeve od 8. do 18. marca.