Honda NSX 2019

Piatok, 2018, augusta 24

Honda ďalej zdokonaľuje schopnosti svojho prelomového hybridného superautomobilu NSX

·         Dynamické ovládanie sa zlepšilo vďaka modernizácii podvozku, novým špecifikáciám pneumatík a doladeniu športovej hybridnej hnacej jednotky  

·         Súčasťou osvieženia dizajnu exteriéru je aj pridanie nového perleťového laku Thermal Orange kvôli vytvoreniu ostrejšieho vzhľadu

·         Auto je už možné objednať v niektorých vybraných dealerstvách v Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku, Veľkej Británii, Francúzsku a Monaku.

Honda pripravila celý rad zlepšení pre NSX 2019, vďaka ktorým bude jazda v bežnej premávke v tomto prelomovom hybridnom superautomobile ešte príjemnejšia a jazda na okruhu bude ešte vzrušujúcejšia.

Cieľom zlepšení bolo zdokonaliť mimoriadne aerodynamické vlastnosti automobilu a zároveň udržať jeho výnimočnú využiteľnosť v bežnej premávke. Honda vybavila NSX 2019 väčšími prednými a zadnými stabilizátormi, ktoré zvyšujú tuhosť o 26 percent vpredu a o 19 percent vzadu. Aj zadné náboje a puzdrá zadných ovládacích ramien zbiehavosti sú tuhšie, čím sa ešte viac posilňuje odozva prostredníctvom podvozku.

Neprekonateľná konštrukčná tuhosť automobilu Honda NSX poskytuje ideálnu platformu na jemné honovanie odpruženia a nastavenia riadenia. Okrem modernizácie hardvéru má Honda 2019 aj prekalibrovaný softvér riadiaci hnaciu jednotku Sport Hybrid SH-AWD®, elektrický posilňovač riadenia, systém asistenta stability vozidla a aktívne magnetoreologické tlmiče. Vďaka tlmičom je teraz jazda a odozva ešte pohodlnejšia pri najjemnejšom nastavení NSX a zároveň si zachováva tuhšie nastavenie pre vyššie rýchlosti a jazdu na okruhu.

V kombinácii s revíziami hardvéru a softvéru podvozku NSX bude automobil NSX 2019 štandardne vybavený vysokovýkonnými pneumatikami Continental SportContactTM 6. Sú vyvinuté špeciálne pre NSX a poskytujú zlepšenú dynamickú odozvu a spätnú väzbu pri brzdení, ostrom zatáčaní a akcelerácii na suchej a mokrej vozovke.

Honda urobila tieto zmeny s cieľom poskytnúť vodičovi jazdu s lepšou odozvou, ale aj zabezpečiť väčšiu stabilitu a ovládateľnosť modulovanú škrtiacou klapkou pri prudkom manévrovaní na okruhu. Indikátorom zlepšení je aj dvojsekundové zrýchlenie NSX 2019 oproti súčasnému modelu na svetoznámom okruhu v Suzuke.

Súčasťou modernizácie hnacieho ústrojenstva modelu 2019 sú aj vylepšené vstrekovače, zdokonalená tepelná odozva turbodúchadla a nový filter pevných častíc kvôli tomu, aby NSX splnila emisné normy Euro 6d-TEMP a zároveň si uchovala vysokú úroveň výkonu.

Revíziami prešla aj úprava exteriéru NSX 2019. Automobil sa dá objednať s novým perleťovým lakom Thermal Orange s možnosťou výberu oranžových strmeňov pre voliteľné uhlíkovo-keramické brzdové kotúče. Chrómová úprava okolia prednej hornej mriežky je teraz farebne prispôsobená karosérii a sieťky v predných a zadných nárazníkoch majú lesklú čiernu povrchovú úpravu. 

Noví majitelia si teraz môžu vybrať aj čalúnenie kompletne z červenej kože, alebo novú modrú obšívku Indigo Blue, ak sa rozhodnú pre kombináciu kože a obšívky Alcantara®.

Začiatok výroby modelu Honda NSX pre rok 2019 je naplánovaný na august 2018, pričom prvé vozidlá budú zákazníkom dodané koncom roka. Objednávky na vybraných dealerstvách v Európe už začali. Honda NSX sa dá objednať vo vybraných dealerstvách v Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku, Veľkej Británii, Francúzsku a Monaku. Buď napriamo alebo prostredníctvom svojho lokálneho dealera.